Over Plants for Plants®

De nieuwe generatie plantaardige biostimulanten

Plants for Plants® producten zijn ‘foodgrade’ plantextracten en hebben een eigen bijzondere plaats in het Stimuline® productpakket gekregen. Deze plantextracten bevatten specifieke inhoudsstoffen die zijn ontrokken uit bepaalde planten en tot Plants for Plants® producten worden geformuleerd. Met het toepassen van deze producten wordende gunstige eigenschappen van de planten waaruit de inhoudsstoffen zijn onttrokken, op het gewas overgebracht die deze eigenschappen van nature onvoldoende bezit.

Plants for Plants® producten zijn ontwikkeld na tien jaar wetenschappelijk onderzoek, in een samenwerking van Van Iperen, Van Iperen International en Landlab. Plants for Plants® kreeg een subsidie ​​van LIFE, een Europees programma dat bijdraagt aan het realiseren van het Europese milieu-, energie- en klimaatbeleid.

Wat maakt Plants for Plants® uniek?

In het ontwikkelproces werden tijdens de teelt de actieve ingrediënten van het gewas onderzocht. Deze ingrediënten zijn gebruikt in de extracten voor het eindproduct. Het gecontroleerde productieproces doorliep de volgende vier fasen:

  • De teelt van de geselecteerde gewassen/cultivars
  • Controle van de concentratie van actieve ingrediënten bij de oogst
  • Extractie van actieve ingrediënten
  • De formulering van het eindproduct

De Plants for Plants® producten zijn duurzaam en veilig

  • Milieuvriendelijk: geen uitputting van natuurlijke hulpbronnen
  • Natuurlijke (‘foodgrade’) plantextracten die verwerkt worden in een voedingsmiddelenfabriek: veilig voor gebruikers, consumenten en het milieu

Werking van de Stimuline Plants for Plants® producten

Stimuplant 4-Good en Stimuplant 4-Terra zijn de twee eerste producten die voor Nederland onder de Plants for Plants® lijn op de markt komen.

Stimuplant 4-Good

Dit product is een biostimulant en verbetert bij toepassing op het blad de opname en verdeling van voedingsstoffen in de plant (Nutrient Use Efficiency). Compenseert een eventueel lagere fosfaatgift.

Stimuplant 4-Terra

Dit product is een biostimulant en verbetert de opname en verdeling van voedingsstoffen in de plant (Nutrient Use Efficiency). Compenseert een eventueel lagere fosfaatgift. Stimuplant 4-Terra toedienen door middel van fertigatie.

Wetenschappelijk onderzoek

Met behulp van genexpressieanalyse is bepaald hoe het product de opname van voedingsstoffen faciliteert. Via metabolomics-methoden is geïdentificeerd welke verbindingen worden gesynthetiseerd tijdens de interactie van het product met het gewas. Hoe de producten de plant beschermen tegen oxidatieve stress (ROS-afbrekende enzymen) is met biochemie vastgesteld.